Palen

Palen kunnen dienen voor onder andere grond of waterwerken. Nailtra levert glad en geprofileerde palen, maar ook gepunt en zonder punt. Bovendien bestaat ons assortiment uit 5 verschillende hardhout soorten.

Azobé is een Afrikaanse houtsoort die ondanks de hardheid machinaal goed te bewerken is. Deze houtsoort heeft een gele/rode kleur. (Duurzaamheidsklasse 1).

Angelim Vermelho is een Zuid-Amerikaanse houtsoort die ondanks de hardheid machinaal goed te bewerken is. Deze houtsoort heeft een gele/rode kleur. (Duurzaamheidsklasse 1).

Faveira Amargosa is een Zuid-Amerikaanse houtsoort. Deze houtsoort valt goed te bespijkeren en te beschroeven en heeft een geelachtige/donkere kleur. (Duurzaamheidsklasse 1-3).

Okan is een Afrikaanse houtsoort die voor oppervlakte-afwerking erg goed is. Deze houtsoort heeft een licht roodbruine kleur. (Duurzaamheidsklasse 1).

Cloeziana is  een Australische houtsoort die beter in aanmerking komt voor palen aangezien de andere houtsoorten. Deze houtsoort is erg duurzaam waardoor deze goed is voor het milieu. Daarnaast zijn ze kaarsrecht, en kenmerkt de paal zich in weinig verloop. (Duurzaamheidsklasse 1).