Decking / Vlonderplanken

Hieronder vindt u de verschillende maten die wij leveren. Decking/Vlonderplanken zijn geschikt voor bijvoorbeeld het aanleggen van een steiger, vlonder of terras. Daarnaast leveren wij voor decking en vlonderplanken 6 verschillende hardhout soorten, klik op de link bij de houtsoort voor meer informatie.

Azobé is een Afrikaanse houtsoort die ondanks de hardheid goed te bewerken is. Deze houtsoort heeft een gele/rode kleur. (Duurzaamheidsklasse 1)

Angelim Vermelho is een Zuid-Amerikaanse houtsoort die ondanks de hardheid goed te bewerken is. Deze houtsoort heeft een gele/rode kleur. (Duurzaamheidsklasse 1)

Faveira Amargosa is een Zuid-Amerikaanse houtsoort die machinaal goed te bewerken echter is dit wel afhankelijk van de volumieke massa. Deze houtsoort valt goed te bespijkeren en te beschroeven en heeft een geelachtige/donkere kleur. (Duurzaamheidsklasse 1-3)

Garapa is een Zuid-Amerikaanse houtsoort die vers is en zonder problemen te bewerken is. Daarnaast is de kleur van deze houtsoort vers geel, nadonkerend naar lichtbruin tot roze bruin. (Duurzaamheidsklasse 2 – 3),

Massaranduba is een Surinaamse houtsoort die mooi glad is om af te werken. Daarnaast is de kleur van deze houtsoort vers vleeskleurig, die roodbruin nadert. (Duurzaamheidsklasse 1 – 3).

Tanimbuca is een Zuid-Amerikaanse houtsoort die tamelijk goed te bewerken valt met zowel de hand als met machines. Echter voor het gebruik van spijkers en schroeven is deze houtsoort niet goed te gebruiken. De kleur van van Tanimbuca varieert van lichtgeel, geelgroen en goudbruin. (Duurzaamheidsklasse 2 – 3).